آشپزخانه سالیان

مافین جو دوسر با خرما

سالیان فود
برشته کردن جوی دوسر برای این مافین سالم، طعم آجیلی آن را قوی‌تر می‌کند؛ پوست پرتقال، عطر مرکبات را به این مافین اضافه می‌کند که در کنار مزه‌ شیرین، ترکیب جالبی تشکیل می‌دهد.
مواد لازم زمان آماده سازی: 30 دقیقه زمان پخت: 55 دقیقه زمان کل: 85 دقیقه
جوی دوسر پرک—————یک فنجان گردو ————————————یک ‌سوم فنجان
آرد گندم———————- یک فنجان آرد همه‌منظوره ———————–سه فنجان
بذر کتان———————یک ‌سوم فنجان بیکینگ پودر —————————-دو قاشق چایخوری
جوش شیرین—————-نصف قاشق چایخوری نمک ———————————– یک چهارم قاشق چایخوری
تخم مرغ بزرگ————–دو عدد شکر قهوه‌ای————————–دو سوم فنجان
باترمیلک———————سه‌چهارم فنجان آب پرتقال ———————–نصف فنجا ن
روغن کانولا —————–یک چهارم فنجان پوست پرتقال ———————–دو قاشق غذاخوری
عصاره‌ وانیل ————– -یک قاشق چایخوری خرما ———————–سه‌چهارم فنجان
طرز تهیه:
  • فر را تا ۴۰۰ درجه‌ فارنهایت گرم کنید. ۱۲ عدد فنجان مافین را با اسپری روغن بپوشانید.
  • یک فنجان جو دوسر و گردو را در دو ظرف کوچک فر پخش کنید (جداگانه). حدود ۴ تا ۶ دقیقه برای گردو و ۸ تا ۱۰ دقیقه برای جو دوسر در فر قرار دهید تا طلایی روشن شود و عطرش بیرون بیاید. در این حین، یک یا دو بار بهم بزنید. سپس آنها را در یک بشقاب خالی کنید تا خنک شوند.
  • در این حین، آرد گندم کامل، آرد همه‌ منظوره، بذر کتان، بیکینگ پودر، جوش شیرین و نمک را در یک کاسه‌ متوسط باهم مخلوط کنید.
  • تخم‌مرغ‌ها وشکر قهوه‌ای را در یک کاسه‌ی متوسط بهم بزنید تا یکدست شوند. باترمیلک، آب پرتقال، روغن، پوست پرتقال را اضافه کرده وبهم بزنید. آن را به مواد خشک اضافه کنید وبا یک کفگیر پلاستیکی مخلوط کنید تا مواد مرطوب شوند. خرما، گردو وجو دوسر برشته‌شده را اضافه کنید ومخلوط نمایید. با قاشق، خمیر را در فنجان‌های مافین بریزید تا تقریبا پر شوند. ۲ قاشق غذاخوری جو دوسر باقی‌مانده را روی آن بریزید.
  • مافین‌ها را تا زمانی که روی آنها قهوه‌ای طلایی شود اما بافتی نرم و ارتجاعی داشته باشند، در فر قرار دهید (۱۵ تا ۲۵ دقیقه). اجازه دهید ۵ دقیقه درون قالب خنک شود. لبه‌های فنجان را شل کنید، مافین‌ها را بیرون آورده، روی رک سیمی قرار دهید تا قبل از سرو خنک شوند.
نکات وپیشنهادات
نکته۱: دانه‌های کتان، یکی از بهترین منابع اسیدهای چرب امگا۳ هستند. آنها حاوی فیبر محلول – با کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی مرتبط است – وفیبرنامحلول – مواد زبر خوراکی مفید برای دستگاه گوارش – هستند. دانه‌های کتان به‌راحتی فاسد می‌شوند بنابراین به‌جای دانه‌ی کتان آسیاب‌شده، بذر کتان کامل خریداری کنید وآنها را در یخچال نگهداری کنید. درست قبل از استفاده از بذر کتان، آنها را در یک آسیاب قهوه‌ی تمیز یا مخلوط‌کن خشک، آسیاب کنید.
نکته۲: استفاده از خرمای بدون هسته وخرد شده در بازار بهتر است وخاصیت چسبندگی خرمای کامل را ندارد.
نکته۳: شما می‌توانید به‌جای باترمیلک تازه از پودر باترمیلک استفاده کنید یا شیر ترش درست کنید: ۱ قاشق غذاخوری آب لیمو یا سرکه را با ۱ فنجان شیر مخلوط کنید.
نکته۴: قالب کاغذی مافین دست‌ساز: مافین یا کاپ‌کیک بعدیتان را با قرار دادن قالب‌های کاغذی مافین درون فنجان مافین آماده کنید تا بتوانید به‌عنوان میان وعده با خودتان به محل کار ببرید. قالب کاغذی ندارید؟ ایرادی ندارد. مربع‌های 13سانتی یا 5 اینچی از کاغذ مومی جدا کنید، هر فنجان مافین را با اسپری روغن چرب کرده وهر مربع را با استفاده از یک قوطی یا بطری کوچک، داخل فنجان فشار دهید. آن را طوری فشار دهید که کاغذ، لبه‌های داخلی قالب را بپوشاند. اگر مقداری کاغذ از لبه‌های فنجان بیرون زد، ایرادی ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *